Här ser du Bengt och Linn Andersson, som är biodlare!
Utöver biodlingen har vi service till andra biodlare genom att bland annat vara återförsäljare för LP:s Biodling.
Vi producerar också en del material själva, och med hjälp av
Resurscenter i Falköping. Detta ger oss möjlighet att sälja svensktillverkat, och det ger dessutom upphov till många arbetstillfällen, och med det mycket glädje.

Tillsammans är bäst:
Att arbeta ihop är det bästa, det har funkat i över 30 år nu!
I princip är det Bengt som sköter bigårdarna och “ute-jobbet”, Linn sköter slungning, tappning, butik, papper mm. Det är härligt att jobba ihop, även om vi inte är på samma plats hela tiden. All planering och alla beslut görs  gemensamt.
Men, företaget har vuxit, så nu är vi fler som hjälps åt.

Företaget växer:
Biodlingen har vuxit, produktionen är ganska stor, och detta tar plats!
Därför har vi nu byggt  nytt lager, en spolhall, större butik, kontor och lunch/fikarum. Detta innebär många fördelar. Först av allt kan vi “ta hem” vårt lager av material till den egna biodling, (vi har tidigare hyrt en ladugård till det, 4 km bort). Detta innebär mindre transporter, bra för miljön! Det egna materialet, ramar, skattlådor med mera, hyser vi i det lager vi tidigare  använt för nytt material till försäljning (det går naturligtvis inte att förvara nytt och begagnat material i samma utrymmen, av risk för smitta/kontaminering).
I det utrymmet som tidigare användes som butik, har vi nu vår drottningodling.  Där förvaras också all skyddsutrustning och där finns plats att klä om.
Tidigare hade vi både drottningodlingen och skyddsutrustningen inne i bostaden, med allt vad det innebar…..

Utrymme för alla:
I den nya lokalen har vi således både butik och lager, liksom kontor och fika/lunch-rum.
Då här nu finns två anställda, utöver oss själva, krävs både toalett och fika/lunch-rum.

Spolhall:
Helt avskilt i den nya byggnaden finns en ordentlig spol-hall, här tvättar vi tankar och bimaterial inomhus, slipper stå ute under vintern med detta.
Här kommer vi även förvara inlämnade ramar, som sedan skickas till BeeFuture för ursmältning, rensning och tvätt. Det rena vaxet valsas också där. Vi tar emot ramar för tvätt under några veckor på hösten, och på våren.
Under tiden vi förvarar våra kunders smutsiga ramar i spolhallen, används hallen inte till någonting annat.

Förbättrad service:
Med dom nya lokalerna har vi möjlighet att ta direktleveranser från fabrik. Detta gynnar ekonomin, men framför allt gynnar det miljön! Tidigare har vi åkt skytteltrafik mellan Falköping och Säffle (där finns LP:s Biodling) men med ordentlig plats kan vi minimera transporterna, och dessutom öka servicen till våra kunder, genom att ha ett större utbud av varor, och större mängder.

Våra bin gör nytta i naturen, dessutom saluför vi en produkt att vara mycket stolt över, och som är hett efterfrågad. Honungen ligger i tiden, och efterfrågan är mycket större än mängden honung som produceras i Sverige.

Tack vare detta vågar vi satsa fullt ut, och det känns helt rätt!